AKTUELT

not-teppe
Gulvteppene på Egersund Groups showrom er produsert av regenerert nylontråd fra kasserte notposer.
Fra not til teppe
Visste du at utrangerte fiskegarn, trålposer, nøter og tauverk fra fiskeri- og oppdrettsnæringen kan bli til ditt nye teppe?
— Miljøbevissthet og resirkulering er i skuddet som aldri før. Det som er interessant er at forbrukerne er villige til å betale litt ekstra for miljøprodukter, sier daglig leder Øistein Aleksandersen i Nofir. 


Skaper nye produkter

Nofir har spesialisert seg på gjenbruk og gjenvinning av tau og oppdrettsnøter i Norge og ellers i Europa. Innsamlet materiale sendes videre til demonteringsanlegg i Litauen eller Tyrkia hvor det blir klargjort til gjenvinning. 

— På denne måten forhindrer vi ikke bare at kasserte redskaper havner i havet, men vi er med på å skape nye produkter. 

Alt materiale blir så til en syltynn tråd som igjen brukes til produksjon av kjente merkevarer innen sportsklær, joggesko og, ikke minst, tepper. 

— Jeg får ofte spørsmål om dette med transport til Litauen og hensynet til miljøet. Jeg kan berolige med at totalregnskapet er positiv. Transporten utgjør en forsvinnende liten del av totalen, sier Aleksandersen. 


Over 1.500 tonn

Egersund Net er én av leverandørene til Nofir. Firmaets serviceavdelinger langs hele norskekysten sender kasserte notposer og annet avfall til gjenvinning. 

— Før de blir sendt videre, blir utstyret vasket og desinfisert. I 2016 ble over 1.500 tonn utstyr sendt fra våre service- stasjoner. Miljøbesparelsene av dette tilsvarer reduserte utslipp på mer enn 5500 tonn CO2-ekvivalenter. Gulvteppene på Egersund Groups showroom er laget av resirkulert notlin. Det er skikkelig fint, smiler Geir Henning Risholm, daglig leder i Egersund Net.


Kilder: ilaks.nonofir.noegersundnet.no
service-notvaskingen
Notvaskingen blir grundig utført i en kontrollert prosess. Utslippsvannet fra vaskeprosessen blir ozonbehandlet før utslipp til havet. Ozonfilteret sikrer at utslippsvannet er fritt for bakterier og virus.
notbehandling-optimal-effektivitet
I 2016 ble over 1.500 tonn utstyr sendt fra våre service- stasjoner.
Eldre innlegg
/ Tilbake